Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

FAQ Part 2

Ώρα για τη συνέχεια του χρήσιμου(;) FAQ.
Για καλό και για κακό: Οι απόψεις είναι απλά προσωπικές και σίγουρα δεν πιάνουν στο σύνολο του πληθυσμού. Αν δεν σε καλύπτουν σαν ιδέες/προτάσεις απλά μην τις ακολουθήσεις. Αν πάλι το κάνεις δεν είμαι υπεύθυνος για τυχόν παρενέργειες. Κάθε άνθρωπος είναι εξάλλου μοναδικός. Αλλά μία γνώμη τρίτου δεν βλάπτει σωστά;

Τι είναι καλό να λέω στο άλλο μισό:
Η ειλικρίνεια είναι κάτι που θεωρώ πραγματικά σημαντικό αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως δεν πρέπει να πεις ή είναι καλύτερο να τα πεις με συγκεκριμένο τρόπο. Επειδή υπάρχει διαφορετική απάντηση για κάθε φύλο είναι Α για ανδρες και Γ για γυναίκες. Λογικό ε;
1.    Η/Ο πρώην..
Γ. Για γυναίκες η απάντηση είναι μία. Μη μιλάς γι αυτόν. Ποτέ. Απλά μη μιλάς. Δεν μας ενδιαφέρει τι έκανε και τι όχι. Πραγματικά. Άσε μας να πιστεύουμε ότι θέλουμε. Θα πιστέψουμε από μόνοι μας τα χειροτέρα και δεν χρειαζόμαστε βοήθεια. Τώρα αν ντε και καλά πρέπει να πεις κάτι ένα του τύπου μα ήταν τόσο χάλια ίσως και να το αντέξουμε, αλλά ίσως. Καλύτερα σιωπή.
Α. Καλώς ήρθες για άλλη μία φορά στην ομίχλη του τι θέλει από σένα και τι όχι. Στην αρχή της σχέσης μία μείωση της πρώην σου είναι ή και άχρηστο αλλά ή και ωφέλιμο. Είναι καλό να νομίζει πως την έχεις πάνω από τις άλλες. Χρήσιμες εκφράσεις: «Είσαι η μόνη γυναίκα που…», «Είσαι η πρώτη που…», «Η άλλη δεν έπιανε μία μπροστά σου σε…» Τέτοιες εκφράσεις θα σε βγάλουν από δύσκολη θέση αλλά μην το παρακάνεις. Μετά αν και δεν το προτείνω ένα η «όνομα πρώην» ήταν καλή σε αυτό ίσως την παρακινήσει να κάνει κάτι που θέλεις. Αλλά είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνο. Επίσης μη γίνει συνήθεια η αναφορά σου σε πρώην γιατί εκτός από το ότι δεν τη ξεπέρασες, θα το πάρει και χαμπάρι.
2.    Η μάνα:
Α. Ποτέ μην την αναφέρεις. Με εξαίρεση τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν καλή σχέση οπότε και είσαι ασφαλής, η αναφορά στη μάνα σου, και ιδιαίτερα στις ικανότητες σε μαγειρική και καθάρισμα είναι σίγουρη συνταγή για καυγά.
Γ. Οι γυναίκες είστε ελεύθερες να κάνετε ότι θέλετε με βάση τη συμπάθεια που έχουν μεταξύ τους
3. Ο πατέρας:
Γ. Κοίτα οι περισσότεροι πατεράδες καταλαβαίνουν πως η μικρή κορούλα τους θα «ανήκει» κάποια στιγμή σε κάποιον άλλον και δεν αποκτούν καλή σχέση με τον «γαμπρό» τους. Αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα, είσαι ελεύθερη να τον αναφέρεις. Όμως εδώ ισχύει και η συμβουλή για μάνα στους άνδρες. Αναφορά σε «ο πατέρας μου κάνει αυτό καλύτερα από σένα» οδηγεί πάντα σε καυγά. Αν δεν έχουν και καλή σχέση απέφευγε πάση θυσία.
Α. Εδώ είσαι ΟΚ. Μίλα άφοβα, εκτός και αν ο πατέρας σου είναι ένας «πορνόγερος» ή/και «γλοιώδης» τύπος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπελιάς. Οπότε απέφυγε.
4. Γενικές οδηγίες. Όπως ήδη είπα καλό είναι να υπάρχει ειλικρίνεια. Οπότε για να λειτουργεί μία σχέση κανονικά, θα πρέπει σε συνηθισμένες περιπτώσεις να μπορείς να της/του πεις τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Μόνο ψάξε να βρεις κατάλληλες στιγμές γιατί δεν είναι όλα τα νέα ή παλιά για όλες τις ώρες. Πες της/του αυτό που θες αλλά όταν θα υπάρχει ηρεμία και κατανόηση. Επίσης αν αυτό που πρέπει να πεις είναι ότι απάτησες ή πρόδωσες την εμπιστοσύνη της/του δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι πως θα της/το πεις αλλά το τι έκανες. Οπότε δεν έχει σχέση με αυτό το FAQ.

0 βαριούνται όσο και εγώ...:

Δημοσίευση σχολίου