Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Οδηγίες για Κάλαντα!

Ο ακόλουθος οδηγός δεν γράφτηκε από μένα (αν και θα το ήθελα πολύ). Είναι από έναν συμπαίχτη μου στη συμμαχία σε διαδικτυακό παιχνίδι και το παραθέτω όπως είναι. Εξάλλου αν και η παραμονή Χριστουγέννων τελείωσε έχουμε ακόμα να περιμένουμε με χαρά(;) τις παραμονές Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων...

"Ας πούμε τα κάλαντα
Πώς να αντιμετωπίσετε τα πιτσιρίκια


Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός (πριν ένα χρόνο περίπου), περίμενα πως και πως τις γιορτές των Χριστουγέννων για να βγω την παραμονή να πω τα κάλαντα μπας και τσεπώσω τίποτα... Σκατά όμως. Πάντα γυρνούσα με λιγότερα χρήματα από αυτά που είχα.
Όπως πολύ σωστά καταλάβατε, θα σας αναλύσουμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα σας δείξουμε τρόπους και να πείτε, αλλά και πώς να ακούσετε τα κάλαντα. Μπορεί να αργήσαμε λιγάκι, αλλά ακόμα έχουμε χρόνο..

Πώς να πείτε επιτυχημένα τα κάλαντα.

Σίγουρα θα έχετε πει και εσείς τα κάλαντα έστω μια φορά. Κάποιοι βέβαια το έχουν κάνει επάγγελμα και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία (παράδειγμα αποτελούν οι τσιγγάνοι με datsun), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Το μυστικό για μια πετυχημένη μέρα στα κάλαντα είναι ξεκινάτε χαράματα. Και όταν λέμε χαράματα εννοούμε χαράματα. Αρχίστε να χτυπάτε πόρτες και κουδούνια από τις 7 το πρωί. Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί. Η απάντηση είναι απλή. 1ον θα σας ανοίξουν σίγουρα την πόρτα επειδή ακόμα θα κοιμούνται και δεν θα σκεφτούν ότι ήρθατε να πείτε τα κάλαντα, και 2ον ότι θα σας δώσουν αρκετά, αφού μέσα στην νύστα τους δεν θα μπορούν να διακρίνουν το 1 από τα 2 ευρώ.
Να θυμάστε ότι οι καλές πληρωμές γίνονται νωρίς το πρωί. Μετά όχι 0.1 ευρώ, αλλά ούτε την πόρτα δεν θα σας ανοίγουν.
Όταν σας ανοίξουν την πόρτα, μην κάνετε το λάθος να ρωτήσετε "Να τα πούμε?", γιατί πολύ απλά δίνετε στον άλλο την ευκαιρία να σας πει "ΟΧΙ !". Πριν ακόμα δείτε την πόρτα να ανοίγει, μόλις δηλαδή την ακούσετε, αρχίστε να τραγουδάτε (τύφλα να έχει το Fame Story). Δεν μπορεί. Όλο και κάτι θα πάρετε για τον κόπο σας. Μπορεί να είναι λεφτά, μπορεί να είναι καραμέλες, μπορεί όμως να είναι και η πόρτα στα μούτρα.
Υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν ανοίγουν καν την πόρτα. Για αυτούς, θα σας προτείναμε να χτυπάτε την πόρτα αλλά ΚΑΙ το κουδούνι συνέχεια για τουλάχιστον 1 λεπτό (στην ανάγκη βγάλτε και ρολόι). Μπορεί να μην σας ανοίξουν την πόρτα, αλλά σίγουρα τους σπάσατε τα νεύρα. Επειδή κοιτάνε από το ματάκι πρώτα, βάλτε τον μεγάλο σας ξάδερφο που είναι μαζί σας, να χτυπήσει αυτός την πόρτα. Το θύμα δεν πρόκειται να καταλάβει ότι είναι για τα κάλαντα, και μόλις ανοίξει την πόρτα, πεταχτείτε και αρχίστε να τραγουδάτε.

Πως να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες ώρες

Αυτή τη φορά εσείς είστε αυτοί που θα ακούτε τα κάλαντα και όχι αυτοί που θα τα λένε. Δεν είναι σπαστικότατο να χτυπάνε την πόρτα σας στις 7 το πρωί ? Εδώ μπορείτε να εφαρμόσετε την τεχνική του "ΟΧΙ". Είναι απλούστατη. Απλά ανοίξτε την πόρτα και όταν σας ρωτήσουν όλο χαρά και χαμόγελο "Να τα πούμε ?", φωνάξτε όσο πιο ΑΓΡΙΑ μπορείτε : "ΟΧΙ !" και δείτε τις ηλίθιες φάτσες των παιδιών να είναι έτοιμες να κλάψουν. Είναι μια καλή ευκαιρία για προπόνηση.
Επειδή όμως, πρέπει να ακούσουμε τα κάλαντα τουλάχιστον μια φορά για να μας πάει καλά ο χρόνος (μπούρδες, ήθελε να βγάλει λεφτά αυτός που το σκέφτηκε), πρέπει να ανοίξουμε μια φορά την πόρτα με χαμόγελο (στην ανάγκη ζωγραφίστε το). Αφού τελειώσουν να μας λένε παράφωνα τα κάλαντα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση με διάφορους τρόπους. Ο πρώτος και καλύτερος είναι να τους σπάσετε τα νεύρα δίνοντάς τους ξένα κέρματα. Κατά προτίμηση από Ιαπωνία, Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία. Μην σηκώνετε αντιρρήσεις επί του θέματος. Αν σας πουν οτιδήποτε, πείτε τους με τον πιο φυσικό τρόπο "Και αυτά χρήματα δεν είναι ?".
Ο δεύτερος είναι να τους δώσετε πχ 1 ευρώ και να ζητήσετε ρέστα. Αν δεν σας δίνουν, απαιτήστε τα και αρχίστε να τα μαλώνετε.
Ένας τρίτος τρόπος, παραλλαγή του 2ου, είναι να τους ζητήσετε να σας χαλάσουν ένα δίευρω, και μόλις το κάνουν να πάρετε τα χρήματά σας, και να κλείσετε την πόρτα.
Ο τέταρτος τρόπος και πιο κάφρικος, είναι να κλείσετε την πόρτα ενώ σας λένε τα κάλαντα. Έτσι, και μουσική ακούσατε, και δεν χρεωθήκατε.
Ο πέμπτος, και ο αγαπημένος μου, είναι αφού τους δώσετε κάτι για το "κόπο" τους (λες και έσκαβαν), να τους δώσετε να πετάξουν τα σκουπίδια σας.


Σημείωση : Αν είναι να μην ανοίξετε την πόρτα, μην φερθείτε όπως οι περισσότεροι αποτυχημένοι. Τι εννοώ? Αν είναι να το παίξεις απών, μην κάνεις φασαρία μέσα στο σπίτι. Γιατί έχει τύχει να χτυπάς την πόρτα και να ακούς από μέσα ?Ησυχία ! Κάνε πως λείπουμε !?. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ

Μετά, εάν αποφασίσετε να ανοίξετε την πόρτα, μόλις σας πουν "Να τα πούμε?" αρχίστε να τα λέτε εσείς πρώτος και όταν τελειώσετε, ζητήστε και χρήματα.
Τα περισσότερα παιδιά όμως, σαν κωλόπαιδα που είναι, δεν λένε ολόκληρα τα κάλαντα, αλλά μόνο 2-4 στίχους. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι απλό. Απαιτείστε να σας τα πουν ολόκληρα ή και δύο φορές ακόμα! Εάν σας πετάξουν την δικαιολογία "Δεν τα ξέρουμε", πείτε ?Τότε πώς ήρθατε να πείτε τα κάλαντα?? και μην τους δώσετε φράγκο! Όχι τζιτζίκια πεταλώνουμε...

Όπως σωστά καταλάβατε, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε τα κάλαντα, παρά να τα πείτε, γιατί στην τελική, εσείς είστε αυτοί που θα βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Βαριέμαι άσε με"

0 βαριούνται όσο και εγώ...:

Δημοσίευση σχολίου