Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Οδηγίες για Κάλαντα!

Ο ακόλουθος οδηγός δεν γράφτηκε από μένα (αν και θα το ήθελα πολύ). Είναι από έναν συμπαίχτη μου στη συμμαχία σε διαδικτυακό παιχνίδι και το παραθέτω όπως είναι. Εξάλλου αν και η παραμονή Χριστουγέννων τελείωσε έχουμε ακόμα να περιμένουμε με χαρά(;) τις παραμονές Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων...

"Ας πούμε τα κάλαντα
Πώς να αντιμετωπίσετε τα πιτσιρίκια


Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός (πριν ένα χρόνο περίπου), περίμενα πως και πως τις γιορτές των Χριστουγέννων για να βγω την παραμονή να πω τα κάλαντα μπας και τσεπώσω τίποτα... Σκατά όμως. Πάντα γυρνούσα με λιγότερα χρήματα από αυτά που είχα.
Όπως πολύ σωστά καταλάβατε, θα σας αναλύσουμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα σας δείξουμε τρόπους και να πείτε, αλλά και πώς να ακούσετε τα κάλαντα. Μπορεί να αργήσαμε λιγάκι, αλλά ακόμα έχουμε χρόνο..

Πώς να πείτε επιτυχημένα τα κάλαντα.

Σίγουρα θα έχετε πει και εσείς τα κάλαντα έστω μια φορά. Κάποιοι βέβαια το έχουν κάνει επάγγελμα και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία (παράδειγμα αποτελούν οι τσιγγάνοι με datsun), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Το μυστικό για μια πετυχημένη μέρα στα κάλαντα είναι ξεκινάτε χαράματα. Και όταν λέμε χαράματα εννοούμε χαράματα. Αρχίστε να χτυπάτε πόρτες και κουδούνια από τις 7 το πρωί. Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί. Η απάντηση είναι απλή. 1ον θα σας ανοίξουν σίγουρα την πόρτα επειδή ακόμα θα κοιμούνται και δεν θα σκεφτούν ότι ήρθατε να πείτε τα κάλαντα, και 2ον ότι θα σας δώσουν αρκετά, αφού μέσα στην νύστα τους δεν θα μπορούν να διακρίνουν το 1 από τα 2 ευρώ.
Να θυμάστε ότι οι καλές πληρωμές γίνονται νωρίς το πρωί. Μετά όχι 0.1 ευρώ, αλλά ούτε την πόρτα δεν θα σας ανοίγουν.
Όταν σας ανοίξουν την πόρτα, μην κάνετε το λάθος να ρωτήσετε "Να τα πούμε?", γιατί πολύ απλά δίνετε στον άλλο την ευκαιρία να σας πει "ΟΧΙ !". Πριν ακόμα δείτε την πόρτα να ανοίγει, μόλις δηλαδή την ακούσετε, αρχίστε να τραγουδάτε (τύφλα να έχει το Fame Story). Δεν μπορεί. Όλο και κάτι θα πάρετε για τον κόπο σας. Μπορεί να είναι λεφτά, μπορεί να είναι καραμέλες, μπορεί όμως να είναι και η πόρτα στα μούτρα.
Υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν ανοίγουν καν την πόρτα. Για αυτούς, θα σας προτείναμε να χτυπάτε την πόρτα αλλά ΚΑΙ το κουδούνι συνέχεια για τουλάχιστον 1 λεπτό (στην ανάγκη βγάλτε και ρολόι). Μπορεί να μην σας ανοίξουν την πόρτα, αλλά σίγουρα τους σπάσατε τα νεύρα. Επειδή κοιτάνε από το ματάκι πρώτα, βάλτε τον μεγάλο σας ξάδερφο που είναι μαζί σας, να χτυπήσει αυτός την πόρτα. Το θύμα δεν πρόκειται να καταλάβει ότι είναι για τα κάλαντα, και μόλις ανοίξει την πόρτα, πεταχτείτε και αρχίστε να τραγουδάτε.

Πως να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες ώρες

Αυτή τη φορά εσείς είστε αυτοί που θα ακούτε τα κάλαντα και όχι αυτοί που θα τα λένε. Δεν είναι σπαστικότατο να χτυπάνε την πόρτα σας στις 7 το πρωί ? Εδώ μπορείτε να εφαρμόσετε την τεχνική του "ΟΧΙ". Είναι απλούστατη. Απλά ανοίξτε την πόρτα και όταν σας ρωτήσουν όλο χαρά και χαμόγελο "Να τα πούμε ?", φωνάξτε όσο πιο ΑΓΡΙΑ μπορείτε : "ΟΧΙ !" και δείτε τις ηλίθιες φάτσες των παιδιών να είναι έτοιμες να κλάψουν. Είναι μια καλή ευκαιρία για προπόνηση.
Επειδή όμως, πρέπει να ακούσουμε τα κάλαντα τουλάχιστον μια φορά για να μας πάει καλά ο χρόνος (μπούρδες, ήθελε να βγάλει λεφτά αυτός που το σκέφτηκε), πρέπει να ανοίξουμε μια φορά την πόρτα με χαμόγελο (στην ανάγκη ζωγραφίστε το). Αφού τελειώσουν να μας λένε παράφωνα τα κάλαντα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση με διάφορους τρόπους. Ο πρώτος και καλύτερος είναι να τους σπάσετε τα νεύρα δίνοντάς τους ξένα κέρματα. Κατά προτίμηση από Ιαπωνία, Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία. Μην σηκώνετε αντιρρήσεις επί του θέματος. Αν σας πουν οτιδήποτε, πείτε τους με τον πιο φυσικό τρόπο "Και αυτά χρήματα δεν είναι ?".
Ο δεύτερος είναι να τους δώσετε πχ 1 ευρώ και να ζητήσετε ρέστα. Αν δεν σας δίνουν, απαιτήστε τα και αρχίστε να τα μαλώνετε.
Ένας τρίτος τρόπος, παραλλαγή του 2ου, είναι να τους ζητήσετε να σας χαλάσουν ένα δίευρω, και μόλις το κάνουν να πάρετε τα χρήματά σας, και να κλείσετε την πόρτα.
Ο τέταρτος τρόπος και πιο κάφρικος, είναι να κλείσετε την πόρτα ενώ σας λένε τα κάλαντα. Έτσι, και μουσική ακούσατε, και δεν χρεωθήκατε.
Ο πέμπτος, και ο αγαπημένος μου, είναι αφού τους δώσετε κάτι για το "κόπο" τους (λες και έσκαβαν), να τους δώσετε να πετάξουν τα σκουπίδια σας.


Σημείωση : Αν είναι να μην ανοίξετε την πόρτα, μην φερθείτε όπως οι περισσότεροι αποτυχημένοι. Τι εννοώ? Αν είναι να το παίξεις απών, μην κάνεις φασαρία μέσα στο σπίτι. Γιατί έχει τύχει να χτυπάς την πόρτα και να ακούς από μέσα ?Ησυχία ! Κάνε πως λείπουμε !?. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ

Μετά, εάν αποφασίσετε να ανοίξετε την πόρτα, μόλις σας πουν "Να τα πούμε?" αρχίστε να τα λέτε εσείς πρώτος και όταν τελειώσετε, ζητήστε και χρήματα.
Τα περισσότερα παιδιά όμως, σαν κωλόπαιδα που είναι, δεν λένε ολόκληρα τα κάλαντα, αλλά μόνο 2-4 στίχους. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι απλό. Απαιτείστε να σας τα πουν ολόκληρα ή και δύο φορές ακόμα! Εάν σας πετάξουν την δικαιολογία "Δεν τα ξέρουμε", πείτε ?Τότε πώς ήρθατε να πείτε τα κάλαντα?? και μην τους δώσετε φράγκο! Όχι τζιτζίκια πεταλώνουμε...

Όπως σωστά καταλάβατε, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε τα κάλαντα, παρά να τα πείτε, γιατί στην τελική, εσείς είστε αυτοί που θα βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Βαριέμαι άσε με"

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Absolut Athens pt. 2

Ναι ξέρω είπα σπάνια αλλά δεν φταίω εγώ αφού μου τα στείλανε... Οι νέες προειδοποιητικές πινακίδες!

Absolut Athens

Για να μη ζηλεύει η πρωτεύουσα μετά την διαφήμιση του γνωστού ποτού στη Θεσσαλονίκη μία μοναδική διαφήμιση για τις ομορφιές της πρωτεύουσας!

Ακολουθεί μια ανακοίνωση / υπόσχεση των "πελατών" αθηναϊκού καταστήματος. Αυτό θα πει ακολουθώ την εταιρία όπου και να πάει!



Υ.Γ. Η ενασχόληση μου με την επικαιρότητα θα είναι σπάνια και με ρυθμούς χελώνας...


Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Αίτηση ΑΣΕΠ όπως θα έπρεπε να είναι!








Εντάξει είναι κάπως παλιά αλλά φοβερή! Η ελληνική πραγματικότητα για της προσλήψεις στο δημόσιο σε μία πραγματικά αληθοφανή αίτηση!

Είσαι φυσικός αν...

1. you have no life - and you can PROVE it mathematically.
2. you enjoy pain.
3. you know vector calculus but you can't remember how to do long division.
4. you chuckle whenever anyone says "centrifugal force."
5. you've actually used every single function on your graphing calculator.
6. when you look in a mirror, you see a physics student.
7. it is sunny and 70 degrees outside, and you are working on a computer.
8. you frequently whistle the theme song to "MacGyver."
9. you always do homework on Friday nights.
10. you know how to integrate a chicken and can take the derivative of water.
11. you think in "maths."
12. you've calculated that the World Series actually diverges.
13. you hesitate to look at something because you don't want to break down its wave function.
14. you have a pet named after a scientist.
15. you laugh at jokes about mathematicians.
16. the Humane Society has you arrested because you actually performed the Schrodinger's Cat experiment.
17. you can translate English into Binary.
18. you can't remember what's behind the door in the science building which says "Exit."
19. you have to bring a jacket with you, in the middle of summer, because there's a wind-chill factor in the lab.
20. you are completely addicted to caffeine.
21. you avoid doing anything because you don't want to contribute to the eventual heat-death of the universe.
22. you consider ANY non-science course "easy."
23. when your professor asks you where your homework is, you claim to have accidentally determined its momentum so precisely, that according to Heisenberg it could be anywhere in the universe.
24. the "fun" center of your brain has deteriorated from lack of use.
25. you'll assume that a "horse" is a "sphere" in order to make the maths easier.
26. you understood more than five of these indicators.
27. you make a hard copy of this list, and post it on your door.
28. you think that everything outside the laboratory window is at infinity
29. you think that a field has potential rather than grass.

OK. Αν πρέπει να ισχύουν μόνο κάποια είμαι αν όλα δεν είμαι. Να πάθω την κρίση ταυτότητας τώρα ή να περιμένω μήπως καλύψω όλες τις προδιαγραφές και την πάθω σίγουρα...

Έιναι κλεμμένο από group στο facebook. Για όποιον θέλει να μπει:
http://www.facebook.com/group.php?gid=2255920701&ref=nf#/group.php?gid=2255920701

Έλεος! Dragonball The Movie...



OK! Σίγουρα δεν ανήκει στα αγαπημένα μου anime και ποτέ δεν το θεώρησα κάτι το πραγματικά κορυφαίο. Όμως ήταν τουλάχιστον πολύ διασκεδαστικό και είχε ένα τελείως δικό του στυλ πιο πολύ λόγω του σχεδίου του Akira Toriyama. Αλλά αυτό που έκανε η Fox τουλάχιστον από ότι φαίνεται στο trailer είναι απλά γελοίο. Μου θυμίζει τόσο πολύ Power Rangers και άλλα τέτοια παραπλήσια που καταντάει παρωδία. Βέβαια η ενασχόληση μου με το αρχικό μπορεί (λέμε τώρα) να με οδηγήσει σε κάποιον κινηματογράφο αλλά δεν πάει άλλο με τις μεταφορές κόμικ/βιβλίων (και anime/manga όπως φαίνεται) χωρίς κανέναν λόγω και ύπαρξη. Μετά αναρωτιούνται γιατί πέφτουν τα εισιτήρια τα τελευταία χρόνια και τους φταίει μόνο η πειρατεία. Τα προϊόντα τους τα κοιτάνε καθόλου;

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Κάποιος Να Με Σταματήσει...




Αν και πίστευα ότι ένα σπάσιμο ποδιού με αναγκαστική παραμονή σπίτι θα έπρεπε να με σταματήσει από το αγοράζω δεν μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο ισχύει... Μέχρι τώρα έχω ήδη παραγγείλει έναν εξωτερικό σκληρό (4ος πλέον) και έναν XBOX360... Oι γιορτές είναι δυστυχώς μεγάλες...

Final Fantasy XIII

Ο Λόγος που θα δώσω 1000-1500€ για να μπω και εγώ στην HD εποχή...

Girls Aloud - The Loving Kind

Ναι μόνο σε μένα αρέσει αλλά δεν με ενδιαφέρει...

Έρχονται τα Xmas

Ε ναι λοιπόν ήρθαν. Μόλις 5 μέρες μακριά. Ελπίζω όλοι να πήρατε τα δώρα σας. Όπου πήρατε δεν εννοώ φυσικά να πήγατε κέντρο να τα πάρετε αλλά να τα παραγγείλατε από γνωστά online μαγαζιά. Όχι και τίποτα άλλο πρέπει να προλάβουν και να έρθουν. Ξεκινώ αυτό το ηλίθιο και ανούσιο blog απλά γιατί βαριέμαι απίστευτα.
Σε περίπτωση που κάποιος το δει (λέμε τώρα...) 360 Ευρώ για PS3, 3 παιχνίδια και HDMI καλώδιο καλά δεν είναι; Ναι η ισοτιμία λίρας-Ευρώ είναι απίστευτη...